Square photo of a bowl of mashed butternut squash and sweet potato with brown butter, rosemary, and maple.
delicious

Bruine Boter Esdoorn Butternut Squash Mash

Ga naar Recept – Afdrukken

Er zit zoveel smaak in deze gepureerde pompoen met zoete aardappelen, met rijke nootachtige bruine boter, zoete ahornsiroop en verse rozemarijn! Het is de perfecte balans tussen zoet en hartig die de heerlijke natuurlijke smaak van pompoen en zoete aardappelen aanvult. De groenten worden gehalveerd en geroosterd met de schil, dus het is niet nodig om de groenten te schillen en in blokjes te snijden, wat minder voorbereidingstijd en hands-on tijd betekent.

Luchtfoto van een kom gepureerde pompoen en zoete aardappel met bruine boter en een lepel.

Een van de beste onderdelen van dit recept is hoe hands-off het is. Door de groenten te roosteren voordat ze worden gepureerd, zijn de smaak en textuur ZO goed. En terwijl de pompoen en aardappelen een tijdje nodig hebben om in de oven te roosteren, zijn de praktische en voorbereidingstijd voor dit recept erg snel en gemakkelijk.

Door de groenten te schillen en in blokjes te snijden voordat ze worden geroosterd, ontstaat er in theorie meer oppervlakte om tijdens het roosteren gekarameliseerd en gekruid te worden, wat resulteert in meer smaak. Maar ik zal bijna alles doen om te voorkomen dat groenten worden gepeld, vooral moeilijk te schillen zoals pompoen. Dit is het compromis: de gehalveerde pompoen en zoete aardappelen worden in een gearceerd patroon op het oppervlak gescoord voordat ze worden gekruid en geroosterd, schil AAN, waardoor meer hoekjes en gaatjes ontstaan ​​waar de smaak naar binnen kan sijpelen en het oppervlak wordt gekarameliseerd zonder dat schillen nodig is. Woehoe!

Je zult dit heerlijke, rijke bijgerecht de hele herfst en winter willen hebben, en het zou de perfecte aanvulling zijn op je Thanksgiving- of vakantietafel.

Ingrediënten en vervangingen

 • Pompoenpompoen – een hele, ongeveer 2,5 lbs.
 • zoete aardappelen – twee grote, ongeveer 2 lbs. totaal.
 • Boter- Ik heb gezouten gebruikt, maar ongezouten werkt ook.
 • Verse rozemarijn – of 1/3 van de hoeveelheid gedroogd. Tijm of oregano zou ook werken, of je kunt de kruiden weglaten als je dat liever hebt.
 • Ahornsiroop – het echte spul!
 • Heavy Cream – of half en half of volle melk in een snuifje.

Hoe maak je gepureerde butternutpompoen en zoete aardappelen met bruine boter en esdoorn

1. Verwarm je oven voor en bekleed een bakplaat met folie. Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, bruin de boter. Smelt boter op middelhoog vuur en roer regelmatig, totdat het schuimt, bruin wordt en een nootachtige geur afgeeft. Haal onmiddellijk van het vuur, anders kan de boter verbranden.

Bruine boter in een kleine pot.
De boter bruinen.

2. Snijd de aardappelen en de pompoen doormidden en verwijder de zaden en het vruchtvlees van de pompoen. Gebruik een scherp mes om de snijkanten van de groenten in te snijden en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met een mengsel van bruine boter en ahornsiroop en breng op smaak met zout, peper en gehakte verse rozemarijn. gebraden tot het vruchtvlees van de groenten zacht is en gemakkelijk met een vork kan worden doorboord.

Procescollage met het scoren, kruiden en roosteren van gehalveerde zoete aardappelen en pompoen.
Het scoren, kruiden en roosteren van de pompoen en groenten.

3. Schep het vruchtvlees van de groenten van hun schil met een lepel en plaats in een grote kom. Voeg meer bruine boter, ahornsiroop en slagroom toe en meng met een elektrische mixer of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak.

Pompoenpompoen scheppen en in een kom mengen met andere ingrediënten.
Het vruchtvlees scheppen en door elkaar mengen.

4. Eindelijk, breng de puree over op een serveerschaal en gebruik een lepel om de bovenkant glad te strijken en inkepingen en klinknagels te maken. Besprenkel de resterende bruine boter erop en serveer!

Scroll naar de onderkant van het bericht voor het volledige recept, inclusief de hoeveelheden ingrediënten en gedetailleerde instructies.

Veelgestelde vragen

Kan ik alleen pompoen gebruiken, of alleen zoete aardappelen?

De combinatie van pompoen en zetmeelrijke zoete aardappelen zorgt voor een geweldige textuur, maar als je gewoon de een of de ander wilt gebruiken, werkt dat ook. Verdubbel de pompoen en maak het recept zoals aangegeven – het resultaat kan een wat meer waterige textuur zijn. Of verdrievoudig de hoeveelheid zoete aardappelen – je moet de hoeveelheid room verhogen, of vervangen door meer volle melk, omdat het resultaat dikker zal zijn, en ik zou een aardappelstamper gebruiken in plaats van een elektrische mixer, anders kan het overwerkte zetmeel resulteren in een lijmachtige textuur.

Kan ik het zuivelvrij maken?

Ik heb het niet geprobeerd, maar je kunt waarschijnlijk een veganistische boter en plantaardige melk gebruiken in plaats van de room.

Kan ik mijn slowcooker gewoon gebruiken om de pompoen en aardappelen te koken?

Veilig! Je krijgt niet die extra smaakboost van het roosteren in de oven en de mooie bruining die optreedt, maar als je echt wilt, gooi dan alle gehalveerde groenten in een slowcooker en bestrijk de bovenkanten met de esdoornbruine boter en kruiden, kook op hoog gedurende 4 uur of laag voor 8, schep dan het vruchtvlees eruit en ga verder zoals aangegeven.

Kan ik pompoenpuree van tevoren maken?

Van dit recept kun je het beste meteen genieten, maar als het echt nodig is, kun je het ook van tevoren maken. Meng gewoon alles zoals aangegeven zonder de extra bruine botermotregen op het einde. Bewaar de puree en de bruine boter apart maximaal 3 dagen in de koelkast. Als je klaar bent om te serveren, verwarm je de puree opnieuw (Ik zou het gewoon in de magnetron zetten, maar je kunt het ook bakken als je het echt wilt!) smelt en sprenkel de bruine boter erover om te serveren.

Andere recepten voor butternutpompoen

 • Pompoenpompoen Alfredo met bruine boter en rozemarijn
 • Marokkaanse Kruiden Geroosterde Pompoenpompoen
 • Marokkaanse butternutpompoen, kikkererwten en spinaziestoofpot
 • Gember Kurkuma Butternut Squash Soep

Andere recepten voor groentepuree

 • Aardappel- en bloemkoolpuree
 • Bloemkoolpuree Met Boter En Kruiden
 • Klassieke Aardappelpuree

Wist je dat het becommentariëren en beoordelen van recepten een van de beste manieren is om je favoriete foodbloggers te steunen? Als je dit recept hebt gemaakt, klik dan op de sterren hieronder om commentaar te geven en dit recept te beoordelen en/of foto’s te delen op sociale media met de hashtag #bowlofdelicious of @bowlofdelicious te taggen!

Vierkante foto van een kom gepureerde pompoen en zoete aardappel met bruine boter, rozemarijn en esdoorn.

Bruine Boter en Esdoorn Butternut Squash en Zoete Aardappelpuree

Pompoenpompoen en zoete aardappelen worden gehalveerd, ingesmeerd met bruine boter en ahornsiroop, op smaak gebracht met verse rozemarijn en geroosterd. Je hoeft ze niet te schillen en in blokjes te snijden – rooster ze gewoon met de schil eraan! Vervolgens wordt het gekookte vlees in een kom geschept en gepureerd met meer bruine boter, ahornsiroop en zware room. Een scheutje extra bruine boter vormt prachtige, rijke plassen bovenop om te serveren!

Afdrukken
Pijnboom
gemist

Race: bijgerechten

Keuken: Amerikaans

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur

Diensten: 8 porties

calorieën: 245calorieën

Schrijver: Elizabeth Lindemann

ingrediënten

 • 1 flespompoen ongeveer 2,5 pond
 • 2 grote zoete aardappelen ongeveer 2 pond. totaal
 • 6 eetlepels zout boter
 • 4 eetlepels ahornsiroop
 • 1 eetlepel fijngehakte verse rozemarijn meer meer voor garnering
 • koosjer zout en zwarte peper proeven
 • 1/2 beker Heavy Cream

instructies:

 • Verwarm je oven voor op 375 graden F. Bekleed een omrande bakplaat met folie (sterk aanbevolen).

 • Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, bak je de boter bruin. Smelt de boter in een kleine of middelgrote pan (6 eetlepels) op middelhoog vuur. Roer of klop constant totdat de boter begint te schuimen en bruin wordt en een nootachtige geur afgeeft. Haal onmiddellijk van het vuur. Opzij zetten.

 • gemengd 2 eetlepels van de bruine boter in een kleine kom met 2 eetlepels van de ahornsiroop. Opzij zetten.

 • Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en gebruik een lepel om de zaden en het vruchtvlees uit het midden te verwijderen en weg te gooien. Gebruik een klein mes (Ik hou van gekarteld) om de gesneden zijkanten van de pompoen en aardappelen in een gearceerd patroon te scoren, ongeveer 1/4 “diep. Leg de gesneden kant naar boven op de voorbereide ovenschaal.

 • Borstel het mengsel van bruine boter en ahornsiroop royaal op de gesneden kanten van de aardappelen en pompoen. Voor extra in de holtes van de pompoen. Kruid met peper en zout (niet te veel – je kunt altijd meer toevoegen). Bestrooi met de vers gehakte rozemarijn (1 eetlepel).

 • Rooster op 375 graden F gedurende 45 – 60 minuten, of langer indien nodig. Je moet in staat zijn om het vruchtvlees van de aardappelen te doorboren en gemakkelijk te pletten met een vork. Laat een paar minuten afkoelen.

 • Schep de pompoen en aardappelen met een lepel uit hun schil en doe ze in een grote kom. Gooi de vellen en folie weg. Toevoegen 2 meer eetlepels van de bruine boter, de resterende 2 eetlepels van de ahornsiroop en de slagroom (½ kopje). Gebruik een elektrische mixer om te mengen, of een aardappelstamper voor een meer rustieke textuur. Breng eventueel op smaak.

 • Breng over naar een serveerschaal of schaal. Gebruik een lepel om gladde inkepingen en ribbels in de bovenkant te maken. Lepel de resterende 2 eetlepels bruine boter bovenop de puree, samen met wat versgekraakte zwarte peper. Dienen.

Waarderingen

 • Als je wilt, kun je je pompoen en zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden, ze vervolgens met de esdoornbruine boter mengen om ze te coaten, op smaak brengen met zout en peper en rozemarijn, en roosteren. Je braadt uiteindelijk voor minder tijd (ongeveer 25-30 minuten) maar je zult meer tijd en moeite besteden aan voorbereiding.
 • Maak vooruit: Dit is het lekkerst om vers te eten, maar kan ook van tevoren worden gemaakt. Bereid alles voor zoals aangegeven, behalve dat je aan het eind de bruine boter erover sprenkelt. Koel de puree en de bruine boter apart tot 3 dagen in een luchtdichte trommel. Zet de puree in de magnetron om op te warmen, roer om de 30 seconden tot een minuut of zo om gelijkmatig te verwarmen, en breng de opgewarmde puree vervolgens over naar een serveerschaal. Als alternatief kunt u de puree opnieuw opwarmen in een ovenschaal op 350 graden tot hij helemaal is opgewarmd. Smelt de 2 eetlepels bewaarde bruine boter en besprenkel ze vlak voor het opdienen.
 • Wissels: Rozemarijn kan worden weggelaten of vervangen door oregano of tijm, veganistische boter en plantaardige melk kunnen worden gebruikt in plaats van boter en room voor een veganistische versie, ongezouten boter kan worden gebruikt met extra zout naar smaak.

Voeding

calorieën: 245calorieën | Koolhydraten: 30G | eiwit: 2G | Vet: 14G | Verzadigd vet: 9G | Meervoudig onverzadigd vet: 1G | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4G | Trans vet: 1G | cholesterol: 43mg | Natrium: 116mg | Potassium: 558mg | vezel: 4G | Suiker: 10G | Vitamine A: 18470gebruikersinterface | Vitamine C: 21mg | Calcium: 86mg | Ijzer: 1mg

Voedingsinformatie Disclaimer

De verstrekte voedingswaarde-informatie is mijn beste schatting en bevat geen toegevoegd natrium van kruiden tot smaak, eventuele optionele ingrediënten, en er wordt geen rekening gehouden met merken. Ik gebruik een automatische API om deze informatie te berekenen. Bereken het gerust zelf met een van deze tools:

Zeer goed passende voedingsinformatiecalculator

Heb je dit recept gemaakt? Ik hoor graag hoe het is gegaan! Reageer en beoordeel het hieronder 🙂

Lezer interacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Lees hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.